TEAM

GUST HERMANS

Psychiatrich Maatschappelijk Werker

Gezins- en relatietherapeut

 

Als psychiatrisch maatschappelijk werker (opgeleid naar het model van de Tavistock Clinic in London) ben ik mijn carrière begonnen in een opnamedienst van een psychiatrisch centrum.

 

Van al het begin was ik getroffen door het relationeel leed dat mensen meemaken. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig ben ik me dan gaan vervolmaken als familie- en gezinstherapeut. In die dagen werkte ik als gezinstherapeut in een kinder- en jeugdpsychiatrische dienst.

Medio de jaren negentig heb ik me gevestigd als zelfstandig therapeut en samen met collega's de groepspraktijk CommunicatieGroep Hasselt uitgebouwd.

Gedurende heel mijn loopbaan als gezins- en relatietherapeut is mijn grootste betrachting om mensen terug in verbinding te brengen.

 

Ik geloof dat mensen gemaakt zijn om met elkaar een verbinding aan te gaan. En dat we steeds op zoek zijn naar de ander waarmee we een vertouwensvolle, veilige en liefdevolle relatie kunnen aangaan.

Er doet niets zoveel deugd als weten dat die unieke andere er voor jou is en die tegen je zegt: 'ik zie je graag; ik hou van u.'

 

Voor informatie over therapie of 'Houd Me vast - training mag u steeds contact opnemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANN BOSCHMANS

Psycholoog

EFT Registertherapeut

 

Meer dan 20 jaar geleden liep ik stage in een Centrum voor geboorteregeling en seksualiteitsvragen. Het viel me op hoe relaties tegelijk de grootste bron van pijn en van geluk zijn.

 

Wie kiest voor individuele therapie is vaak op zoek naar herstel van het contact met zichzelf en/of anderen : het rouwen om een verlies, het leren omgaan met eigen angsten en onzekerheden of het opnieuw op zoek gaan naar de eigen plek binnen het gezin of op het werk. De werkrelatie met de therapeut beschouw ik als de belangrijkste bouwsteen om therapeutische doelen te bereiken.

 

In relatietherapie werk ik volgens het EFT-model van Sue Johnson. Herstel van vertrouwen en verbinding staan hierbij centraal. Om hiertoe te komen proberen we negatieve patronen te doorbreken en te vervangen door nieuwe manieren om elkaar telkens opnieuw te vinden.

 

Ik geloof dat positieve verbindingen leiden tot groei.

Een goede relatie met jezelf brengt je tot persoonlijke ontwikkeling. Een veilige hechting met een ander versterkt niet alleen de onderlinge band maar ook ieder apart van binnenuit.

 

Neem gerust contact op als je voor jezelf of samen met je partner hulp zoekt. Dit kan via info@houdmevast.be of via het contactformulier.

 

 

 

 

Klik je op de knop van Stichting EFT Nederland ?

Dan kom je op de website van EFT.nl waar nog veel meer info te vinden is